Arkkitehtitoimistojen moninaiset toimeksiannot

Arkkitehtuuri on mielenkiintoinen ja yllättävän monipuolinen ala, jonka kautta voidaan tehdä myös erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja. Arkkitehtitoimistojen toimeksiannot ovatkin yllättävän moninaisia ja monipuolisia, sillä ne voivat pitää sisällään niin täysin uusia rakennuksia, peruskorjauksia, kaupunkisuunnittelua, asuintilojen suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä projekteja kuin paljon muitakin mielenkiintoisia ja monin tavoin hyödyllisiä projekteja. Kerromme tässä artikkelissa muutaman esimerkin arkkitehtitoimistojen mielenkiintoisista, mutta keskenään hyvin erilaisista toimeksiannoista.

Kaupunkisuunnittelun keinoin on mahdollista luoda entistä viihtyisämpiä kaupunkiympäristöjä

Kaupunkisuunnittelu on tärkeä arkkitehtitoimistojen osa-alue, jonka keinoin pyritään luomaan mahdollisimman viihtyisiä, toimivia ja turvallisia kaupunkiympäristöjä. Esimerkiksi puistojen, viheralueiden ja lasten leikkipuistojen lisääminen tuo alueelle lisää virkistäytymismahdollisuuksia ja tekee alueesta entistä houkuttelevamman etenkin lapsiperheiden keskuudessa. Lapsiperhe voi viettää onnellista ja monipuolista elämää myös kerrostalossa, kunhan vain asunnon ympäristön puitteet ovat otolliset onnellisen ja sujuvan lapsiperhe-elämän kannalta!

Myös kaupunkialueiden turvallisuus on tärkeää ja tämä onkin yksi kaupunkisuunnittelun tärkeimmistä aspekteista. On tärkeää, että esimerkiksi liikennevalot ja suojatiet sijaitsevat siten, että onnettomuuksien riski on mahdollisimman pieni. Monilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla tämä asettaa kokeneellekin arkkitehtitoimistolle haasteita, mutta rautaisella ammattitaidolla tällaisistakin tilanteista selvitään.

Omakotitalon sisä- ja ulkotilojen suunnittelu

Moni omakotitalosta haaveileva perhe jättää talonsa sisä- ja ulkotilojen suunnittelun mieluusti ammattilaisen käsiin, sillä ei ole aivan helppoa suunnitella taloa, joka vastaa alueen rakennusmääräyksiä ja on perheen kannalta optimaalisen toimiva. Etenkin keittiötiloissa on paljon asioita, jotka on otettava huomioon jo suunnitteluvaiheessa, jotta keittiöstä tulisi mahdollisimman toimiva ja jotta siihen jäisi mahdollisimman vähän hukkatilaa. Tässä tarvitaan usein ammattilaisen rautaista osaamista ja suunnittelijan työhön kannattaakin panostaa, sillä onhan oma koti yleensä yksi elämän suurimmista hankinnoista, jossa tulee vieläpä vietettyä paljon aikaa.

Pienet suunnitteluvirheet voivat haitata elämää yllättävänkin paljon ja niiden korjaaminen myöhemmin voi maksaa paljon ja vaatia ylimääräistä vaivaa. Turhaan ei siis sanota, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty – ja tällaisissa vaativissa suunnittelutehtävissä suunnittelu kannattaa jättää usein ammattilaisen huoleksi. Toki ammattilaiselle kannattaa kertoa mahdollisimman paljon siitä mitä tulevilta tiloilta toivoo ja millaiset ratkaisut vastaavat omaa makua, jotta suunnittelija osaa ottaa ne huomioon. Saatuasi suunnittelijan tekemät suunnitelmat, käy ne vielä huolellisesti läpi ja varmista, että ratkaisut vastaavat omaa makuasi. Tee vielä tässä vaiheessa tarvittaessa rohkeasti muutosehdotuksia ja kerro suunnittelijalle, ellei jokin kohta suunnitelmassa miellytä sinua. Muista, että suunnittelija suunnittelee kotia juuri sinulle!

Hyväntekeväisyyttä arkkitehtuuritoimistojen voimin

Arkkitehtuuritoimistot tekevät myös jonkin verran hyväntekeväisyysprojekteja. Esimerkiksi Algeriassa paikallinen toimisto on sisustanut ja rakentanut koteja köyhille perheille. Toimiston ohjelmaa on mahdollista katsoa paikalliselta tv-kanavalta ja vapaasti suomennettuna sen nimi on Käsi kädessä. Käsi kädessä on innostanut myös muita paikallisia yrittäjiä lahjoittamaan projekteissa tarvittavia tarvikkeita. Toki ne saavat tätä vastaan mainostilaa Käsi kädessä -ohjelmassa.